تهویه مطبوع, لوازم ساختماني

فن کویل زمینی، دیواری، سقفی، توکار

فن کویل زمینی، دیواری، سقفی، توکار

در صورت نیاز به راهنمایی در زمینه انتخاب و خرید فن کویل زمینی، دیواری، سقفی، توکار با کارشناسان شرکت الماس سناباد مشهد(کیهان کو) در ارتباط باشید

خرید فن کویل زمینی، دیواری، سقفی، توکار از شرکت الماس سناباد مشهد

 بهترین قیمت فن کویل زمینی، دیواری، سقفی، توکار در کیهان کو 

یکی از مهمترین بخش های یک ساختمان سیستم گرمایشی و سرمایشی آن ساختمان است پس اینجا فن کویل یکی از کم هزینه ترین و بهترین روش های استفاده در یک ساختمان است سیستم فن کویل که از نامش مشخص هست برای تامین دمای مطلوب در فصل های سرما و گرما استفاده می شود سیستم فن کویل از دو بخش اصلی فن دمنده هوا وظیفه انتقال گرما یا سرما را بر عهده دارد. تشکیل شده است.

بهترین برند دستگاه تصفیه هوا در ایران

فن کویل چیست؟

فن کویل یک سیستم تهویه مطبوع هست که امروزه در ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری، خیلی مورد استفاده قرار می گیرد. فن کویل در فصل های گرما آب سرد موردنظر خودش را توسط چیلر یا مینی چیلر تهیه می کند و در فصل سرما آب گرم مورد نظر توسط دیگ یا پکیج درون لوله های فن کویل به گردش در میاد. بعد از اون جریان هوای ورودی به یونیت، از روی کویل عبور کرده و بعد از تغییر دما، درون فضای اتاق­ دمیده می شود.

انواع فن کویل فن کویل زمینی، دیواری، سقفی، توکار

فن کویل ها بر اساس شکل ظاهری شون، محل نصبشون  و نوع کارایی که دارند به چندین دسته تقسیم میشوند

فن کویل زمینی 

فن کویل دیواری

فن کویل سقفی توکار

فن کویل سقفی روکار

فن کویل کاستی یا تو کار

۱: فن کویل زمینی چیست؟

فن کویل زمینی یکی از مدل فن کویل هایی هست که در گذشته در ساختمان های مسکونی یا ساختمان های اداری مثل مدرسه ها  از آن استفاده میشد و هنوز هم موجوده و می توانیم در این مکان ها ببینیم این مدل فن کویل را این فن کویل از یک پیچ سه سرعته برای کنترل آن استفاده می کرد.مشکلشان این بود که نمی توانست آب گرم را کنترل کند ولی امروزه مدل های زمینی ترموستات دارند و به صورت اتوماتیک ساخته میشوند.

یکی از عیب های بزرگ فن کویل ها زمینی این بود که در طراحی ساختمان فضای محیط را اشغال میکردند و شاید باعث     ناهما هنگی در دکوراسیون خانه ها میشدند

بزرگترین مزیت فن کویل های زمینی این بودکه تعمیر یاسرویس آن ساده تر است چون روی زمین است.

در حال حاضر فن کویل های زمینی در انواع مختلف تولید می‌شوند. یکی از این مدل ها فن کوئل سقفی زمینی است که قابل نصب بر روی زمین یا روی دیوار  و همچنین قابل نصب بین سقف و دیوار می‌باشد.

1: فن کویل زمینی چیست؟ فن کویل زمینی

۲: فن کویل دیواری چیست؟

فن کویل دیواری یک سیستم روکار هست و مشابه یونیت های داخلی کولر گازی فضایی را اشغال نکرده و به مانند فن کویل های زمینی نصب و سرویس آسانی دارند. هرچند که در ظرفیت های مشابه، تقریبا گرانترین نوع فن کویل محسوب می شوند. فن کویل دیواری جزء جدیدترین سیستم های تهویه مطبوع در فن کویل می باشد که بسیار مورد توجه کارشناسان قرار گرفته است. فن کویل دیواری از لحاظ ظاهری مانند اسپیلت دیواری است و در بسیاری از مواقع قابل تشخیص نیستند.

فن کویل دیواریفن کویل دیواری

۳: فن کویل کاستی چیست؟

فن کویل کاستی در دو حالت یک طرفه و چهار طرفه در بازار و کیهان کو موجود هست که دارای سیستم های چهار لوله و دو لوله هستند.

فن کویل های کاستی چهار طرفه، دارای ۴ جهت مختلف برای دهش هوای سرد یا گرم هستند. فن کویل ها به یک پمپ درین برای خارج کردن آب کندانس مجهز شده اند. روش کنترل میزان دما و حجم هوا در این دستگاه ها معمولا از طریق ریموت کنترل انجام می گیرد.

نوع سقفی فن کویل کاستی با تنوع طراحی بیشتر و در ظرفیت های هوادهی بالاتر تولید می شود. راندمان مناسب، ظاهر زیبا و اشغال فضای کمتر در مقایسه با سایر فن کویل های سقفی، از ویژگی های مثبت فن کویل های کاستی هستند. اما از طرفی، هزینه بالای سرویس و کیفیت پایین فیلتراسیون هوا، از جمله معایب این نوع فن کویل ها به شمار می روند.

فن کویل کاستیفن کویل کاستی

۴: فن کویل سقفی چیست؟

فن کویل سقفی در سه مدل توکار، روکار و کانالی با ظرفیت های متعدد تولید می شود که در زیر سقف کاذب و روی سقف نیز نصب می شود. فن کویل سقفی توکار درون سقف کاذب قرار داده می شود. در بیشتر پروژه های ساختمانی، این فن کویل در بالای در ورودی ساختمان و زیر سقف کاذب نصب می گردد. در زیر آن دریچه بازدید جهت دسترسی، تعمیر و نگهداری تعبیه می شود.

ارزان ترین نوع فن کویل، فن کویل توکار بوده که با وجود دسترسی نامناسب جهت سرویس و نگهداری، بواسطه قیمت پایینشان به یکی از رایج ترین نوع فن کویل ها در بازار تبدیل شده اند.

 

فن کویل سقفیفن کویل سقفی

فن کویل های زمینی با ظرفیت هوادهی ۲۰۰ الی ۱۲۰۰ فوت مکعب در دقیقه (CFM) تولید و عرضه میشوند که هوا را به صورت رو به رو زن یا بالا زن منتشر می کنند.

 

فن کویل های سقفی معمولا در دو مدل کابین دار و بدون کابین ارائه می شوند که دارای ظرفیت هوادهی ۲۰۰ تا ۱۲۰۰ فوت مکعب در دقیقه (CFM) می باشند و در بالای سقف کاذب نصب می شود.

 

همچنین فن کویل های کاستی نیز نوعی از فن کویل ها هستند که قسمت کویل آنها در قسمت بالای سقف نصب می شود و کنترل سرعت دور و دمای آنها علاوه برترموستات اتاقی، توسط ریموت کنترل نیز انجام می شود. فن کویل کاستی از نظر روش هوادهی خود دارای انواع یک طرفه و چهار طرفه و از نظر لوله های متصل نیز دارای انواع دو لوله ای و چهار لوله ای است.

 

فن کویل های دیواری نیز که مدت زیادی از عرضه ی آنها نمی گذرد بسیار مورد توجه سازندگان پروژه های ساختمانی قرار گرفته اند، و روی دیوار نصب می شوند.

 

فن کویل های کانالی عمدتا در ظرفیت های تا ۲۰۰۰ فوت مکعب در دقیقه (CFM) و در دو نوع افقی و ایستاده ساخته می شوند که لازم است قبل از سفارش آن، افقی یا ایستاده بودن فن کویل کانالی مورد نیاز را مشخص کنید.

ظرفیت های فن کویل ظرفیت فن کویل را با واحد cfm می سنجند. عدد این واحد نشان می دهد که یک فن کویل در دقیقه یا ساعت چه مقدار از هوای درون ساختمان را جابجا می کند. فن کویل ها در ظرفیت های ۳۰۰، ۴۰۰، ۵۰۰، ۶۰۰، ۷۰۰، ۸۰۰، ۹۰۰، ۱۰۰ و ۱۲۰۰ cfm و بالاتر موجود می باشند. با توجه به متراژ ساختمان باید ظرفیت فن کویل مناسب را انتخاب کرد.

 

اجزای تشکیل دهنده فن کویل زمینی، دیواری، سقفی، توکار

فیلتر

فن

الکتروموتور

کویل حرارتی

شیر هوا گیری دستی

ترموستات / کلید سلکتوری

پلنیوم باکس

اجزای تشکیل دهنده فن کویل ها

طرز کار و نصب فن کویل زمینی، دیواری، سقفی، توکار

در حالت کلی سیستم فن کویل به صورت گرمایش و سرمایش عمل می کند و وظیفه گرما و سرما محیط را بر عهده دارد در این فن کویل ها دمای هوای محیط را می توانیم با ترموستات تنظیم کنیم.

نحوه کار سیستم فن کویل به این صورت است که ابتدا آب گرم یا سرد از طریق لوله های ورودی از موتورخانه مرکزی وارد لوله های مسی می شود و پس از گردش درون لوله های مسی گرما و سرمای خود را از دست می دهند و از طریق لوله های خارجی به موتورخانه مرکزی بر می گردند. در همین حال فن هوا را از طریق ورودی فن کویل به داخل مکش می کند وبه درون فین های آلومینیومی به گردش در می آورد و سپس انتقال گرما یا سرما را به محیط اطراف انجام می دهد.

بهترین زمان استفاده از فن کویل زمانی است که بخواهیم هر قسمت از ساختمان را جدا گرم و یا سرد کنیم  طرز کار کلی فن کویل به این صورت می باشد که هوا از میان لوله های مسی حاوی آب سرد در تابستان و لوله های مسی حاوی آب گرم در زمستان عبور کرده و هوای سرد و گرم را در تابستان و زمستان تامین می کند. حتما در زمان خرید فن کویل به نوع لوله کشی محل مورد نظر دقت شود تا متناسب با چپ گرد یا راست گرد بودن لوله ها فن کویل مناسب را انتخاب کنید

نحوه انتخاب فن کویل زمینی، دیواری، سقفی، توکار

نحوه انتخاب فن کویل زمینی، دیواری، سقفی، توکار به دو حالت نوع و ظرفیت فن کویل بستگی دارد.

نوع
فن کویل ها دارای انواع مختلفی می باشند. مانند فن کویل های کاستی، یک طرفه یا چهار طرفه، سقفی توکار، کانالی و زمینی 

ظرفیت
در زمان محاسبه ظرفیت فن کویل که بر مبنای میزان بار برودتی کل (محسوس و نهان) هر فضا تعیین می گردد همواره سعی نمایید که ظرفیت فن کویل را در دور متوسط مبنای محاسبه قرار دهید.

مزایا و معایب فن کویل زمینی، دیواری، سقفی، توکار

 

با توجه به روند رو به رشد استفاده از فن کویل در ساختمان های مسکونی می توان مزایا و معایب آن را در مقایسه با سایر سیستم های مطبوع مانند کولر گازی، داکت اسپلیت ،VRF و چیلر مورد بررسی قرار داد:

مزایا فن کویل ها

در ساختمان­ ها با متراژ زیادمی توان از فن کویل های به همراه یک یا دو دستگاه چیلر مرکزی استفاده کرد.در حالی که اگر بخواهید از یک کولرگازی و یا داکت اسپیلت استفاده کنید جوابگوی کار شما نخواهد بود. چون باید از یونیت های داخلی به همراه یونیت خارجی استفاده شود بنابراین با توجه به اینکه حداکثر فاصله بین یونیت داخلی و خارجی به دلیل جلوگیری از افت فشار زیاد جریان مبرد و کاهش راندمان دستگاه می بایست رعایت شود. بکار گیری یونیت های خارجی دیگر در فاصله ای مناسب، آن هم در فضای عمدتا محدود خارج از ساختمان اجرای چنین سیستم هایی را در ساختمان های بزرگ با مشکل مواجه می کند. ضمن آنکه ممکن است ظاهر ناخوشایندی را برای ساختمان نیز ایجاد نماید.

در سیستم VRF نیز به مانند ترکیب فن کویل و چیلر مرکزی تقریبا چنین محدودیتی وجود نخواهد داشت.

تنوع طراحی یونیت های فن کویل  این امکان را فراهم می کند که بتوان مدلی متناسب با محدودیت های معماری ساختمان و مطابق با سلیقه مصرف کننده را تعبیه نمود.

فن کویل جهت تأمین هوای گرم مورد نیاز در فصل سرما، از آب گرم تولید شده توسط دیگ استفاده می کند. در شرایطی که در سیستم هایی از جمله کولر گازی، VRF و داکت اسپلیت که کویل آب گرم ندارند گرمایش لازم به شیوه هیت پمپ و با استفاده از کمپرسور انجام می گیرد که این موضوع به منزله مصرف برق قابل توجهی خواهد بود.  

در نوع کانالی فن کویل ها  به واسطه امکان استفاده از هوای تازه، شرایط برای تهویه و ایجاد فشار مثبت در داخل ساختمان فراهم خواهد بود.

معایب فن کویل ها

فن کویل بواسطه استفاده از آب سرد و گرم تولید شده در سیستم های مرکزی (چیلر و دیگ) نمی تواند امکان کنترل مصرف انرژی را برای هریک از واحدهای ساختمان، به طور جداگانه فراهم کند. مشکلی که در سیستم VRF نیز وجود دارد.  البته می توان با وجود استفاده از فن کویل، در صورت بکارگیری یک چیلر برای هر واحد (مینی چیلر)، مصرف انرژی در فصل گرما را به طور مستقل کنترل نمود. در ساختمان هایی با متراژ پایین، هزینه سرمایه گذاری جهت خرید چیلر و فن کویل در مجموع نسبت به کولر گازی، داکت اسپلیت و همچنین سیستم VRF بیشتر خواهد بود.

راهنمای  انتخاب فن کویل زمینی، دیواری، سقفی، توکار

۱. نوع فن کویل: فن کویل ها دارای انواع مختلفی مانند فن کویل زمینی، توکار، فن کویل سقفی، کاستی سقفی چهار طرفه و دو طرفه، فن کویل دیواری، فن کویل کانالی.

۲. ظرفیت فن کویل: مهمترین عامل در انتخاب فن کویل ظرفیت آن می باشد. 

راهنمای  انتخاب فن کویل 

۳. ابعاد فن کویل: فن کویل باید از نظر ابعاد نیز در محل مورد نظر قابل نصب باشد. موضوع ابعاد به خصوص در مورد فن کویل های سقفی و فن کویل کاستی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. 

۴. کویل فن کویل: کویل در واقع همان محل عبور سیال سرد یا گرم می باشد و معمولاً از جنس لوله های مسی با فین های آلومینیومی تولید می شود.

۵. بدنه فن کویل: فن کویل باید بدنه یکپارچه ای داشته باشد تا در طول زمان باعث ایجاد لرزش و صدا بین بخش های مختلف بدنه نشود.

۶. موتور فن کویل: باید بدانید موتور به کار رفته در فن کویل از نوع چند دور و کم صدا و با بلبرینگ های بسیار مطمئن باشد تا صدای کارکرد مجموعه الکتروموتور و فن نصب شده روی آن کمتر از ۳۵ دسی بل باشد.

۷. فن فن کویل : برای جابجایی هوا از روی کویل و حرکت هوا در فن کویل مورد استفاده قرار می گیرد. 
فن ها معمولاً در انواع کم فشار(۳۰پاسکال) و نوع پرفشار(۱۲۰پاسکال) تولید می‌شوند و توان فن توسط الکتروموتور تولید شده که خود الکتروموتور دارای تنوع زیادی هستند.

۸. فشار کار فن کویل : معمولا این مورد در ساختمان های بالای ۱۵ طبقه مورد بازبینی قرار می گیرد

۹. زیبایی فن کویل: زیبایی فن کویل خصوصا فن کویل زمینی که عملا یکی از اجزاء داخلی ساختمان شما محسوب می شود نیز در انتخاب فن کویل مورد توجه قرار گیرد.

۱۰. کنترل فن کویل: زمان استارت، تغییر دور یا قطع عملکرد الکتروموتور فن هوادهی در فن کویل ها هم به صورت دستی و هم بصورت اتوماتیک قابل انجام است. ولی بهترین روش، خصوصا برای فن کویل های سقفی، دیواری و کاستی، استفاده از ترموستات اتوماتیک دو فصل سه دور و استفاده از شیر سه راهه برقی می باشد.

۱۱. قیمت فن کویل : مهمترین بحث همین قیمت است که باید خیلی بحث و فکر شود روی آن که این نیازمند مشاوره گرفتن از متخصصین شرکت الماس سناباد مشهد است 

به طور کلی انتخاب نوع فن کویل بستگی به طراحی معماری ساختمان و نیز نوع کاربری ساختمان دارد و هیچ کدام از انواع فن کویل ها نسبت به دیگری، برتری خاصی ندارند و فقط با توجه به محل در نظر گرفته شده برای نصب آن‌ها و با توجه به ظرفیت، ابعاد و فشار کار، باید محاسبه و انتخاب شوند.

فن کویل چیست؟

فن کویل یکی از کم هزینه ترین و بهترین روش های استفاده در یک ساختمان است سیستم فن کویل که از نامش مشخص هست برای تامین دمای مطلوب در فصل های سرما و گرما استفاده می شود سیستم فن کویل از دو بخش اصلی فن دمنده هوا وظیفه انتقال گرما یا سرما را بر عهده دارد. تشکیل شده است.

انواع فن کویل کدام است؟

فن کویل ها دارای انواع مختلفی مانند فن کویل زمینی، توکار، فن کویل سقفی، کاستی سقفی چهار طرفه و دو طرفه، فن کویل دیواری، فن کویل کانالی

مزایای فن کویل چیست؟

عدم نیاز به لوله کشی، کم حجم بودن، مصرف برق کم، تنوع مدل و غیره از جمله مزایای فن کویل می باشد.

نحوه انتخاب فن کویل چیست؟

هنگام انتخاب فن کویل باید به نکاتی از جمله نوع کاربرد و محل قرار گیری، ابعاد و ظرفیت فن کویل توجه کرد باید با متخصصین این حوزه مشورت شود که کیهان کو این مشاوره را به صورت رایگان در اختیار شما قرار می دهد.

آیا فن کویل ها هوای تازه تولید میکنند؟

این به نوع فن کویلی که انتخاب می کنید بستگی دارد

به صورت کلی بگم بله هوای تازه هم تولید می کنند

ما دو نوع فن کویل داریم

دسته اول فن کویل ها اصلا برای تولید هوای مطبوع طراحی نشده اند و شما برای اینکه از هوای مطبوع در محیط بهره مند شوید نیاز دارید تا با اضافه کردن سیستم هوا ساز مرکزی این قابلیت را برای سیستم تهویه مطبوع خود ایجاد کنید.

دسته دوم  وظیفه تهویه مطبوع و تولید هوای تازه را به تنهایی بر عهده دارند و شما در این سیستم نیازی به هواساز ندارید ولی این  نوع نمیتواند با کیفیت بالا وظیفه هواساز را بر عهده بگیرد.

لینک کوتاه مقاله : https://b2n.ir/keyhanco19

مطالب مرتبط

یک فکر در مورد “فن کویل زمینی، دیواری، سقفی، توکار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *